Cybercrime

Wat zijn de gevaren?

Uw onderneming loopt grote risico’s door digitale kwetsbaarheden. Zonder dat u het weet worden kostbare en vertrouwelijke bedrijfsgegevens en persoonsgegevens van buitenaf benaderd, misbruikt of gestolen door cybercriminelen.

De groeiende cijfers over cybercriminaliteit spreken boekdelen. Toch zijn er veel bedrijven die de IT-security maatregelen ter bescherming van hun kroonjuwelen niet voldoende op orde hebben.

Niet alleen een gevaar voor de continuïteit van uw bedrijf maar ook nog eens een risico om een data lek te veroorzaken met alle juridische gevolgen van dien. U bent als directeur immers bestuursrechtelijk aansprakelijk.

Basisscan

Je kunt echter veel doen om deze criminele dreigingen te bestrijden.

Er zijn heel veel technische en organisatorische maatregelen te nemen die uw weerbaarheid tegen cybercriminaliteit sterk vergroten.

Speciaal voor het MKB heeft Sebyde een basisscan ontwikkeld. Hierbij beoordelen we de situatie bij uw bedrijf op het gebied van de security organisatie, de awareness en de genomen maatregelen.

Gebaseerd op ISO27001, NEN7510, NIS 2, code informatiebeveiliging.

Werkwijze

  • Interview over uw informatie beveiliging
  • Security GAP Analyse
  • Onafhankelijk advies
  • Helder rapport

Resultaat

Na de analyse ontvangt u van Sebyde een praktisch rapport waarmee u inzicht heeft in de security risico’s. Aan de hand van de bevindingen kunt u dan de juiste maatregelen nemen.
Wilt u meer informatie over de MKB Security GAP analyse?

Inbraak

Het probleem met cybercriminaliteit is dat je het (bij onvoldoende maatregelen) niet ziet.

Bij een inbraak in je huis zie je de inbraaksporen, bij een digitale inbraak hebben bedrijven vaak niets in de gaten en hebben cybercriminelen al maandenlang toegang tot de computers, gegevens en het netwerk.

Ze zoeken dan stilletjes naar vertrouwelijke informatie zoals intellectueel eigendommen, inloggegevens, rekening/creditcard nummers, e-mail adressen, etc.

Ransomware

Andere cybercriminelen zijn directer en zetten met “ransomware” al uw gegevensbestanden op slot en eisen een losgeld om die gegevensbestanden weer vrij te geven.
Neem contact op